Adoptie Coaching

Lees verder

Adoptie coaching is mijn special field of interest: ik ben namelijk zelf geadopteerd. Hierdoor merk ik dat geadopteerde cliënten zich daardoor bij mij veilig en herkend voelen. Maar ook door de specifieke problemen waarmee geadopteerde personen in hun leven te maken kunnen krijgen. Adoptie coaching kan je helpen bij het helingsproces om samen met mij door middel van gesprekken op zoek te gaan naar jouw identiteit.

… en het kan ook vragen oproepen over je eigen adoptie verhaal. Vragen die nu ineens aan de oppervlakte komen omdat je zelf moeder wordt. Hoe heeft mijn biologische moeder mij kunnen afstaan? Hoe geef ik met mijn achtergrond zelf vorm aan het moederschap? Hoe ga ik om met het gemis van mijn biologische ouders tijdens de zwangerschap?

Over hoe ik mijn adoptie heb ervaren: “Het lot van een geadopteerde”.

Wat houdt adoptie coaching in?

Tijdens een adoptie coaching traject worden onderwerpen zoals binding- en hechtingsangst en dankbaarheid besproken, maar ook vertrouwensproblemen of de vraag ‘mag ik er zijn?’. Deze vragen kunnen bij jou als geadopteerde vaker op de voorgrond aanwezig zijn of onbewust je dagelijkse handelen en leven beïnvloeden. Ook kan een zwangerschap voor veel onbeantwoorde vragen zorgen. Zoals hoe heeft mijn biologische moeder mij kunnen afstaan? En hoe ga ik om met het gemis van mijn biologische ouders tijdens mijn zwangerschap? Door samen met een adoptie coach stil te staan en inzicht te krijgen in waarom deze vragen en thema’s zo prominent aanwezig zijn zal je rust gaan vinden in waarom je waar en nu bent.

Thema’s van adoptie coaching

Vragen die als uitgangspunt kunnen dienen voor een adoptie coaching traject zijn onder andere:

  • – Hoe ga ik om met een zwangerschap als ik zelf geadopteerd ben?
  • – Hoe kan ik het feit dat ik weggegeven en geadopteerd ben een plek geven in mijn leven?
  • – Hoe geef ik mijn identiteit vorm?
  • – Hoe ga ik om met dubbele loyaliteiten (biologische ouders en adoptie ouders).
  • – Hoe bouw ik veiligheid en vertrouwen op als basis voor het aangaan van (intieme) relaties?
  • – Hoe leer ik omgaan met de pijn (boosheid, bang, bedroefd, rouw) van het (onbewuste) gemis dat vaak een rol speelt bij adoptie?
  • – Hoe is het om mijn biologische ouders te gaan zoeken? Wat kan ik verwachten?

Heb je een andere vraag die binnen adoptie coaching past? Dat is mogelijk want er zijn, naast bovenstaande, vele verschillende uitgangspunten en vragen waarmee ik je kan helpen.

Voor wie is adoptie coaching bedoeld?

Adoptie coaching is geschikt wanneer je geadopteerd bent en vraagstukken hebt over je identiteit en wilt onderzoeken wie je nu werkelijk bent zonder dat onbewust te verbinden aan het feit dat je geadopteerd bent. Deze vorm van coaching is ook geschikt wanneer je wilt begrijpen waarom bepaalde thema’s telkens weer terugkomen in het leven en het je in je huidige levensfase sterk beïnvloeden.

Contact


Yes! Bericht is succesvol verstuurd.
Foutje! Gelieve alle velden volledig en juist invullen.
Contact

Heb je vragen of wil je meer informatie?
Neem gerust contact met mij op.

Contactgegevens
Bezoekadres: Van Eeghenlaan 27
1071 EN Amsterdam

mail@bellestokhof.nl
06 46 293 229